Cilindersloten
Cilindersloten

Cilindersloten

Heeft u een nieuw cilinderslot nodig? Bekijk ons assortiment cilindersloten voor deuren. Vele verschillende cilindersloten van Nemef, Ivana en Dom en veel meer.

Als u een nieuwe cilinder nodig heeft is het van belang dat u de juiste cilinder uitzoekt. Een cilinder (ook wel cilinderslot genoemd) bedient de nachtschoot van een insteekslot. Hij zorgt er dus voor dat het slot met een sleutel open en dicht gedraaid kan worden. 

Voor het uitozken van de juiste cilnder dient u de cilinder op te meten.

De maatvoering bestaat uit twee getallen, bijvoorbeeld 30/30. Deze twee getallen zijn de afstanden in millimeters, gemeten vanuit het hart van de cilinderbout (die door het insteekslot in de cilinder steekt) tot en met het schild of de rozet aan de buitenkant van de deur. Om de maat te meten, kijk je naar de kopse kant van de deur. Is de afstand van cilinderbout tot buitenkant deurbeslag zowel naar links als naar rechts 30 millimeter? Dan weet je dat de totale lengte van de cilinder
60 millimeter is en dat het montagegat in het midden van de cilinder zit. Het kan daarnaast voorkomen dat één van de lengtes van de cilindermaat langer is dan de ander. De maatvoering loopt op in stappen van vijf millimeter. Het is dus mogelijk dat de cilindermaat 30/35, 35/35 of 30/45 is – oplopend tot de maximale afstand van 30/115.

30/30 of 31/31?

Let op: sommige merken – zoals Mauer – rekenen de verdikking van de cilinder mee bij de cilindermaat, zodat er een millimeter aan de maat toegevoegd wordt. Dit is het kleine stukje cilinder dat uit de rozet of het schild bolt. Dan kom je uit op bijvoorbeeld 31/31. Er zijn echter ook merken – zoals Nemef – die deze bolling niet meetellen. Dan reken je aan beide zijdes één millimeter minder en heet de maat 30/30. Zo kan precies dezelfde cilinder dus op twee manieren genoteerd worden.

Excuses voor het ongemak, echter hebben we een nieuwe webshop sedert december 2020 en is het product dat u zoekt niet gevonden

Zoek het product opnieuw naar wat u zoekt middels onderstaande zoekfunctie